De Kootwijkerbroekse vlag

Tijdens de opening van de Puurveense Molen is de vlag van Kootwijkerbroek voor het eerst in top gehesen. Hieronder vind u meer informatie over de vlag. Loop gerust eens binnen bij de Puurveense Molen. Daar liggen de vlaggen op voorraad. Deze is op zaterdagochtend geopend.

Initiatief

De Kootwijkerbroekse vlag is een initiatief van de Ondernemersvereniging Kootwijkerbroek en Plaatselijk Belang. Jong en oud hebben ontwerp suggesties ingeleverd. De beste ontwerpen, van Arjan van ‘t Goor en Rianne van Lagen, zijn samengevoegd tot het definitief ontwerp. De vlag mag het hele jaar buiten hangen, bij voorkeur vooral op zaterdag als de molen draait.

De opbrengst van deze vlag gaat naar de Puurveense Molen.

Over de Kootwijkerbroekse Vlag

 Blauw staat voor lucht en wind voor de molen, groen staat voor het land. Van oorsprong werd in Kootwijkerbroek de kost verdiend met de wind en op het land.
 De golvende lijn verwijst naar het moerasgebied van Kootwijk, dat Kootwijkerbroek van oudsher was.
 De witte streep met de witte cirkel vormt ook een vogel, het symbool van vrijheid en verantwoordelijkheid. De kop steekt actief naar voren en de vleugels zijn wijd uitgestrekt, zoals Kootwijkerbroek altijd actief in beweging is.
 De wieken duiden niet alleen op de Puurveense Molen maar ook op de stralen van de zon en staan in hun viertal voor de boeren, burgers, buitenlui en bedrijven.

OVK