Verder bouwen aan
een ondernemend
Kootwijkerbroek

Het is al sinds jaar en dag bekend: Kootwijkerbroek geldt als één van de meest ondernemende dorpen van Nederland. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. Tegelijkertijd weet iedere ondernemer: stilstand is achteruitgang. Daarom blijven we ons als OVK ook de komende jaren volop inzetten voor de gezamenlijke economische belangen. Hieronder geven we een beknopte opsomming van de belangrijkste zaken waar momenteel hard aan wordt gewerkt.

Uitbreiding van Puurveen

Eén van de speerpunten is het bieden van voldoende groeiruimte voor nieuwe en bestaande ondernemers. Uit behoefteonderzoek door Arcadis is gebleken dat er in ons dorp behoefte is aan zo’n 12 hectare aan bedrijfsgrond. Die vraag komt uit de volle breedte. Van kleine en startende bedrijven met groeiambities tot succesvolle Kootwijkerbroekse bedrijven die uit hun jasje groeien op hun huidige locatie.

Wonen en werken

Een nieuw bedrijventerrein ligt er niet zomaar. Dat is een zaak van de lange adem en dus is het belangrijk dat we nu al de voorbereidende gesprekken voeren. Dat doen we niet alleen. We zijn als OVK aangesloten bij het dorpsgesprek, waarin we om tafel zitten met Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek en de gemeente. We kijken daardoor met een brede blik naar groei. Want het is mooi als er straks extra ruimte komt voor bedrijven, maar dat betekent ook dat er meer woningen nodig zijn voor de nieuwe medewerkers van die bedrijven.

Veilig thuiskomen

Een ander belangrijk thema waar we ons als OVK op richten is veiligheid. Een of twee biertjes bij de vrijdagmiddagborrel? Dat moet kunnen. Maar overmatig drank- en ook drugsgebruik is gewoon gevaarlijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor medeweggebruikers. Samen met Kootwijkerbroekse bedrijven willen we kijken hoe we kunnen werken aan een cultuurverandering. Laten we onze gezelligheid behouden, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat iedereen na een werkdag weer veilig thuiskomt!

 

OVK
ONDERNEMERSVERENIGING KOOTWIJKERBROEK

Maak kennis met het bestuur

Henk van Ee

Voorzitter

Gea Lagerweij

Secretariaat

Bea van Lagen

Winkeliers

Gina Jansen

Winkeliers

Arie Dekker

Parkmanagement

Gerco Liefting

Evenementen

Wilhelm Beens

Communicatie

Dit staat er op de agenda

Komende evenementen

09 nov.

Najaarsvergadering
9 november 2023

Meer info
25 mei.

Open bedrijven dag
25 mei 2024

Meer info