ALGEMEEN

Zomer in Gelderland 2023

Hallo Kootwijkerbroek!

Zomer in Gelderland komt heel graag naar jullie toe deze zomer! Op deze pagina vinden jullie alle informatie die nodig is voor de dag dat we naar Kootwijkerbroek komen. Zomer in Gelderland toert van 7 tot en met 25 augustus, vijf dagen in de week, door de hele provincie. We proberen met hulp van de teams in die plaatsen elke dag weer een spektakel neer te zetten.

Wat kunnen jullie verwachten?

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen en opdrachten. Die opdrachten hebben te maken met jullie plaats. Met die opdrachten kunnen jullie euro’s verdienen voor een goed doel dat jullie zelf uitkiezen.

We vragen jullie om zoveel mogelijk publiek op het plein te verzamelen tijdens de uitzending, tenminste 300 personen. Hier kunnen jullie de eerste 300 euro mee verdienen. Hoe meer publiek, hoe beter!

Een parade; een optocht die laat zien wat er aan verenigingen, evenementen en andere bijzonderheden bij jullie te zien is. Van voetballers in hun voetbalshirt tot de carnavalsclub verkleed en een neptrekker van de trekkertrek. Deze parade kun je voorbereiden door er nu al mensen bij te betrekken.

De decoropdracht krijgen jullie in de ochtend (rond 9:15 uur) op de dag van de uitzending. Deze opdracht heeft altijd iets te maken met (de geschiedenis van) jullie plaats. Het decor moet op de dag zelf gemaakt worden en mag vanaf 12:00 uur opgebouwd worden op de plek van de uitzending. In verband met het neerzetten van onze apparatuur kan dit niet eerder. De uiteindelijke afmetingen krijgen jullie op de dag zelf te horen van de teambegeleider.

Tijdens de uitzending wordt er ook en quiz gespeeld door de teamleden. De quiz kent 3 vragen waar je met het hele team aan meedoet. Het publiek mag hierbij helpen.

Tijdens de uitzending gaan jullie de strijd aan met een ander dorp op de stormbaan. Twee dorpen tegen elkaar, van elk dorp 2 teamleden. Een man en een vrouw. De winnaar van de dag krijgt 100 euro. Dat betekent dus dat jullie ook 1 keer een uitwedstrijd spelen in een ander dorp. Jullie horen ruim van tevoren waar je voor de uitwedstrijd naartoe moet. Waarschijnlijk is dit een dorp bij jullie in de omgeving. Neem voor die uitwedstrijd vooral publiek mee! Er is een uitvak.

Op de dag dat we bij jullie zijn krijg je overdag, buiten de uitzending om, ook nog een verrassingsopdracht. Zoals de naam al zegt, daarover hoor je later meer. De opdracht wordt uitgevoerd door teamleden. Tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 13 juni horen jullie hier meer over.

Jury

We hebben een onafhankelijke jury. Net als vorig jaar zal Willy Oosterhuis spreken namens de jury. De jury zal alle voorgenoemde opdrachten beoordelen. Over de uitkomst valt niet te discussiëren, maar beïnvloeding door omkoping valt altijd te proberen… In totaal zijn dus maximaal 1500 euro te verdienen op de dag zelf.

Mooiste Plaats van Gelderland

Naast de 1500 euro voor het goede doel is er nog een mooie extra ‘wedstrijd’. Alle deelnemende dorpen, steden en buurtschappen strijden om de eretitel ‘Mooiste Plaats van Gelderland’. De plaats met de meeste punten is na 3 weken Zomer in Gelderland de winnaar en mag zich dus een jaar lang ‘Mooiste Plaats van Gelderland’ noemen! In overleg met de gemeente wordt er ook een bordje geplaatst bij de ingang van jullie plaats.

Voorbereiding

De voorbereidingen voor Zomer in Gelderland beginnen nu! Zorg ervoor dat iedereen in jullie plaats op de hoogte is van onze komst, zodat niemand de uitzending mist. Iedereen is welkom om bij de uitzending te komen kijken. Voor de verenigingen en evenementen of andere onderdelen waar jullie plaats om bekend staat (of wil staan) hebben we de parade, maak daar dus gebruik van! De deelnemers aan die parade tellen natuurlijk ook mee voor de 300 mensen in het publiek.

Qua communicatie raden wij aan om mensen om 17:30 uur uit te nodigen op het plein. Om 18:15 begint de uitzending, maar om 18:00 uur exact gaan wij het publiek tellen. Wie later aanhaakt, telt niet mee voor de 300 aanwezige personen. We maken er dan ook meteen een feestje van met jullie om de uitzending vol goede energie te beginnen.

Wij zullen zorgen voor sandwichborden in de omgeving om reclame te maken voor de uitzending, maar via de contactpersoon kunnen jullie ook het logo en foto’s van Zomer in Gelderland krijgen zodat je zelf actie kunt gaan voeren. Denk aan spandoeken, flyers, posters of digitale oproepen.

Wij bereiden ons ook al voor. Volg ons via facebook.com/zomeringld voor de laatste ontwikkelingen.

Wij staan al te trappelen voor de zomer…

Heel veel succes met jullie team!

Team ‘Zomer in Gelderland’

OVK